Peter Poussenier Bv

有关钻石

Een overzicht van de verschillende eigenschappen met betrekking tot diamanten en juwelen.

Om juwelen of diamanten te kunnen indelen of omschrijven maken we gebruik van een specifieke woordenlijst. Onze woordenlijst wordt regelmatig verfijnd en leert u meer over aspecten die belangrijk zijn bij de keuze van het juiste juweel of de juiste diamant. Twijfel niet om ons nog bijkomende informatie te vragen als u over iets twijfelt of indien u iets niet zo goed begrijpt. Wij zullen u met plezier verder informeren.

钻石形状

圆形明亮式

公主形

De prinses slijpvorm is de tweede meest populaire slijpvorm (na de briljant). Deze slijpvorm is relatief nieuw en in tegenstelling tot de meeste “hoekige” vormen zoals de emerald, zijn de facetten geslepen zoals een briljant. Stenen met deze vorm produceren daarom veel meer schittering dan smaragdvormige stenen. Prinsessen zijn doorgaans ietwat goedkoper dan briljanten. Ongeveer 80 procent van de ongeslepen steen blijft in tact bij de princess cut (bij de briljant zal de helft verloren gaan).

椭圆型

梨行

De peer is een populaire fancy vorm: een druppelvorm die als een briljant geslepen wordt. Door de elegante vorm is de peer een populaire keuze voor als hanger en in hangende oorbellen. Gedragen aan de vinger zal de steen een subtiel verlengend effect hebben. De verhouding van lengte tot breedte is voor een klassieke peer ongeveer 1.5:1.

长阶梯型

祖母绿型

垫型

De cushion cut is een klassieke vorm die vooral gedurende de negentiende eeuw populair was. De basis voor deze vorm is de old mine cut, een vierkante vorm en afgeronde hoeken, een hoge kroon, kleine tafel en eerder grote facetten. De moderne cushion is telt 64 facetten in totaal. Belangrijk is het feit dat deze facetten geplaatst zijn in een hoek die de diepte van de edelsteen benadrukt. Deze manier van werken staat haaks op wat men bij de brilliant probeert te doen, namelijk de reflectie van het licht door de bovenkant maximaliseren.

马眼型

De keuze voor een bepaalde slijpvorm is niet zomaar een kwestie van esthetiek. Meestal wordt deze keuze ingegeven door de vorm van het ruwe, gekloofde diamandkristal. Als dit langwerpig is, is het een te grote verspilling om er een ronde vorm uit te halen. In dit geval is het veel efficiënter te kiezen voor een slijpvorm als de markies. De markies telt ongeveer evenveel facetten als de briljant maar is enigzins moeilijker te slijpen omdat een langwerpige steen breekbaarder is aan de scherpe, dunne punten.

心型

三角形型

凸圆型

辐射型

方式阶梯型

阿斯彻型

尖阶梯型

水滴型

玫瑰型

水滴型

净度

无瑕疵/ 完美

内部无瑕

极轻微内含级1

VVS1 diamanten hebben zeer kleine interne karakteristieken die bij een vergroting van 10x extreem moeilijk te zien zijn.

极轻微内含级2

VVS2 diamanten hebben zeer kleine interne karakteristieken die bij een vergroting van 10x erg moeilijk te zien zijn.

轻微内含级1

VS1 diamanten hebben kleine interne karakteristieken die bij een vergroting van 10x moeilijk te zien zijn.

轻微内含级2

VS2 diamanten hebben kleine interne karakteristieken die bij een vergroting van 10x eerder makkelijk te zien zijn.

微内含级1

SI1 diamanten vertonen zichtbare interne karakteristieken die bij een vergroting van 10x makkelijk te zien zijn.

微内含级2

SI2 diamanten hebben zichtbare interne karakteristieken die bij een vergroting van 10x zeer makkelijk te zien zijn.

内含级1

I1 diamanten hebben interne karakteristieken die prominent aanwezig zijn bij een vergroting van 10x. Deze karakteristieken zijn ook van bovenaf zichtbaar met het blote oog. Een andere benaming voor deze diamanten is Piqué 1.

内含级2

I2/P2 diamanten hebben interne karakteristieken die zeer prominent aanwezig zijn bij een vergroting van 10x. Zij zijn ook makkelijk te zien met heb blote oog en ze reduceren de schittering van de diamant lichtjes. Een andere benaming voor deze diamanten is Piqué 2.

内含级3

I3/P3 diamanten hebben interne karakteristieken die bijzonder prominent aanwezig zijn bij een vergroting van 10x. Zij zijn ook bijzonder makkelijk te zien met het blote oog en ze reduceren de schittering van de diamant aanzienlijk. Een andere benaming voor deze diamanten is Piqué 3.

成色

无色/超白+

D is de hoogste kleur op de ranglijst. De diamant is dan 100% kleurloos. Deze diamanten zijn uiterst zeldzaam en ook sterk geprijsd. Een alternatieve benaming voor deze kleur is 'River' in Scan. D.N en krijgt een waarde van 0-0,49 op de elektronische calorimeter.

无色/超白+

E diamanten zijn zeer helder en wit. Zij vertonen vrijwel geen kleur. De alternatieve benaming in Scan. D.N is ook 'River' en heeft een waarde van 0,5-0,99 op de elektronische calorimeter.

无色/稀白

F diamanten zijn uitzonderlijk transparant en ook zeer zeldzaam en duur. Het is zeer moeilijk om sporen terug te vinden in E of F diamanten, in het bijzonder voor het ongetrainde oog. In Scan. D.N . heet deze diamant Top Wesselton en heeft een waarde van 1,00-1,49 op de elektronische calorimeter.

近无色/稀白

Alleen wanneer deze diamanten met een meestersteen van een hogere kleur vergeleken wordt, kan een lichte kleur gedetecteerd worden. Hoewel deze diamanten nog steeds zeldzaam zijn, zijn ze iets minder duur. In Scan. D.N. Worden ze Top Wesselton genoemd en hebben een waarde van 1,5-1,99 op de elektronische calorimeter.

近无色/白

Bij H diamanten kan een kleur gedetecteerd worden als het vergeleken wordt met een diamant met een hogere kleur. In Scan. D.N. Worden deze diamanten Wesselton genoemd en hebben een waarde van 2,0-2,49 op de elektronische calorimeter.

近无色/呈微白

Bij deze diamanten is een lichte kleur detecteerbaar. Maar zodra de diamant gemonteerd wordt, is deze kleur onzichtbaar voor het ongeoefende oog. De meerderheid van deze diamanten worden gebruikt voor verlovingsringen, oorbellen en hangers, te wijten aan zijn goede prijs. In Scan D.N. heten ze Top Crystal en hebben een waarde van 2,5-2,99 op de elektronische calorimeter.

近无色/呈微白

J diamanten hebben een iets opvallende kleur maar kunnen nog als kleurloos beschouwd worden voor een ongetrainde oog. In Scan D.N. heten Crystal en hebben een waarde van 3,0-3,49 op de elektronische calorimeter.

淡黄色/淡白色

K diamanten hebben een gele tint die makkelijk detecteerbaar is door het ongetrainde oog. Door zijn opvallende kleur, is de prijs van een K diamant vaak maar de helft van de prijs van een G diamant. In Scan. D.N wordt deze diamant Top Cape genoemd en heeft een waarde van 3,5-3,99 op de elektronische calorimeter.

荧光

无荧光

极微弱荧光

微弱荧光

微荧光

强荧光

切割

Ideal

3 x Excellent

极优

Tafelgrootte tussen 54 en 62%, Kroonhoogte tussen 12 en 16%, Paviljoenhoogte tussen 43 en 44.5%

优良

Tafelgrootte tussen 52 en 53% of tussen 67 en 70%, Kroonhoogte tussen 11 en 11.5% of tussen 16.5 en 18%, Paviljoenhoogte tussen 41.5 en 42.5% of 45%

Tafelgrootte tussen 50 en 51% en tussen 67 en 70%, Kroonhoogte tussen 9% en 10.5% of tussen 18.5 en 19.5%, Paviljoenhoogte tussen 40 en 41% en tussen 45.5 en 46.5%

一般

Tafelgrootte tot 49% en vanaf 71%, Kroonhoogte tot 8.5% en vanaf 20%, Paviljoenhoogte tot 39.5% en vanaf 47%

不良

Een "poor" of slechte cut of slijp graad wordt toegekend wanneer ofwel de "polish" ofwel de symmetrie slecht is.

彩钻

黄色

橙色

香槟色

褐色

绿色

蓝色

红色

粉色

紫色

灰色

黑色

变色龙色

可乐色

镶嵌

裸钻

连贯镶

密钉镶

光环

配钻

三钻

双钻

其它

隐形

无镶嵌

镶嵌详细说明

双爪镶

三爪镶

四爪镶

六爪镶

八爪镶

包镶

方镶

圈镶

其它镶嵌

密钉水波式镶嵌

密钉圈镶嵌

爪镶

密堡镶

壁镶

美式镶嵌